EBEC – European BEST Engineering Competition

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ce este EBEC?

 

 

European BEST Engineering Competition (EBEC) este un eveniment organizat anual, marca Board of European Students of Technology, și este cea mai mare competiție inginerească desfășurată în timp real organizată de și cu studenți europeni. Această competiție a apărut în 2008 și a devenit un eveniment important al BEST. 

Competiția EBEC acționează drept o platformă pentru studenţii universităţilor tehnice şi este organizat de membrii BEST. În cadrul evenimentului, participanții formează echipe de câte patru și sunt nevoiți să rezolve o probă interdisciplinară de tip Team Design (proba practică în echipă) sau Case Study (studiu de caz), astfel EBEC adresându-se studenților din toate domeniile inginerești. Competiția începe printr-o rundă locală a competiţiei în toate Grupurile Locale BEST participante; câştigătorii rundelor locale sunt invitaţi în rundele naţionale sau regionale. Câştigătorii acestor runde secundare se califică pentru EBEC Final, unde concurează pentru titlul de „BEST Engineers of Europe”.

Probe

Case Study

În cadrul probei de Case Study, studenții analizează și rezolvă o problemă reală din viața de zi cu zi a societății, fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, doar dezvoltând o soluție teoretică. La finalul probei, va fi declarată câștigătoare echipa cu cea mai inovativă și practică idee.

Innovative Design

În cadrul probei de Innovative Design, studenții realizează un prototip care îndeplinește anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate. Acest mecanism va trebui să fie proiectat de către echipa participantă din materiale neconvenționale, într-o anumită limită de timp, iar la finalul probei va fi declarat câștigător mecanismul care îndeplinește cele mai multe condiții prestabilite pentru jurizare.

Program

Luni Innovative Design Semi-finala

 

09:00-10:00 Intrare oameni in conferinta

10:00-12:00 Opening (Prezentare BEST+Companie+Proba Case Study)

12:00-17:00 Desfasurare proba+pauza masa

17:00-18:00 Prezentare

18:00-19:00 Premiere

Case Study Semi-finala

 

09:00-10:00 Intrare oameni in conferinta

10:00-12:00 Opening (Prezentare BEST+Cpy+Proba Innovative Design)

12:00-17:00 Desfasurare proba+pauza masa

17:00-18:00 Prezentare

18:00-19:00 Premiere

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

Ce este BEST?

BEST Braşov este grupul local al Board of European Students of Technology prezent în Universitatea Transilvania și unul dintre cele 6 grupuri locale BEST din România și Republica Moldova. Celelalte grupuri sunt: BEST București, BEST Cluj-Napoca, BEST Iași, BEST Timișoara și BEST Chișinău.

Organizația a fost înființată în anul 1997, iar de atunci s-a dezvoltat constant, în prezent fiind una dintre cele mai mari organizații studențești din Brașov. Dintre activitățile și evenimentele BEST Brașov se remarcă competiții, schimburi de experiență, festivaluri IT, sesiuni de training-uri, prezentări de companii, workshop-uri.

BEST facilitează interacțiunea dintre studenți, universitate și companii. Activitatea organizației contribuie la dezvoltarea studenților pe plan profesional și personal, a mediului universitar brașovean și a colaborării universității cu mediul profesional.

Parteneri

Vitesco Technologies dezvoltă tehnologii inovatoare, eficiente, pentru toate tipurile de vehicule, cu focus pe cele hibride și electrice. Portofoliul nostru include unități de alimentare cu combustibil, unități de transfer fluide AdBlue și invertoare de înaltă tensiune.

Soluțiile noastre mențin fluxul durabil și eficient de resurse umane, bunuri și servicii. Ne desfășurăm activitatea având la bază un angajament clar: reducerea emisiilor de CO2. Prin soluțiile noastre modelăm viitorul mobilității curate și totodată ne îndeplinim responsabilitatea socială față de societate, demonstrăm că suntem un partener de încredere pentru clienți și o alegere înțeleaptă pentru investitori.

Cum fiecare individ este ghidat de valori, la fel și companiile au nevoie de ele pentru a oferi orientare, fiind un factor decisiv pentru succes. Valorile sunt clar definite și comunicate către toți angajații, pentru ca aceastea să poată fi împărtășite și trăite. Valorile companiei trebuie să fie perfect adaptate la identitatea, cultura și „personalitatea” companiei.

Cele trei valori cu care noi ne identificăm și la care ne raportăm sunt:

PASSIONATE: Ne folosim expertiza pentru a obține cele mai bune rezultate.

PARTENERING: Lucrăm împreună pentru a atinge succesul comun.

PIONEERING: Curiozitatea și curajul ne inspiră activitatea de zi cu zi.

Airbus, cu cele trei divizii: Avioane Comerciale, Elicoptere și Defence and Space, este cea mai mare companie în domeniul aeronautic și spațial din Europa și un lider mondial în proiectarea, fabricarea și livrarea de produse, servicii și soluții aerospațiale către o bază de clienți care se întinde pe tot globul.

În România, Airbus este reprezentată de toate diviziile: Airbus Helicopters Romania și Premium Aerotec la Brașov și Airbus Defence and Space la București.

Airbus Helicopters este prezentă aici de 50 de ani și a dezvoltat un parteneriat puternic cu IAR Ghimbav și colaborări cu actori de top din industria aeronautică (asociația ARIE, împreună cu IAR, Aerofina, Turbomecanica, Comoti și Aeroteh), alături de investiții în industria locală și educație.

Airbus Helicopters Romania este o filială a Airbus Helicopters, certificată EASA Part 145, creată în 2002 sub foma unui joint venture între Airbus Helicopters și IAR. Compania a dezvoltat activități asociate sectoarelor civil, parapublic și militar – întreținere complexă, reparație, revizie și modernizare pentru majoritatea tipurilor de elicoptere fabricate de Airbus: H120, H125, H125M, H130, H135, Dauphin, H155, Puma, Super Puma, H215, H215M, H225.

Airbus Helicopters Romania comercializează și vinde întreaga gamă de produse Airbus Helicopters în România și în țările vecine, fiind un distribuitor autorizat atât pentru gama civilă, cât și cea militară.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu peste 65 de locații în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are peste 75.000 de angajați în întreaga lume. Compania face parte din Top 100 al furnizorilor de componente pentru automobile și printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen, precum și producători auto californieni.

 

DRÄXLMAIER Group furnizează producătorilor de automobile premium din întreaga lume sisteme complexe de cablaje, componente electrice și electronice centrale, interioare exclusive și sisteme de baterii pentru mobilitate electrică. Îmbinarea competențelor de bază în interioare, componente electrice și electronice și sisteme de baterii asigură companiei DRÄXLMAIER o poziție unică în industrie. Astfel, compania acoperă întregul proces, de la ideea inițială, prin dezvoltare și producție și până la livrarea produselor către liniile de asamblare ale producătorilor de automobile premium. În calitate de lider de piață pentru sistemele de interioare, DRÄXLMAIER Group furnizează sisteme de iluminat ambiental, console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit pentru producătorii de automobile premium.

Raptronic Process Engineering este o firmă cu 30 de ani experiență în management de
proiect și inginerie.
Execută proiecte la cheie, la nivel mondial pentru industriile curate, prin integrare și
dezvoltare de soluții personalizate.

Cu o tradiție de peste 130 de ani în domeniul dezvoltării și producerii de baterii și de dispozitive de stocare a energiei, VARTA a pus întotdeauna accent pe inovare și calitate, dezvoltând permanent 

soluții energetice care să le ofere celor din jur independență în mișcare, fiind mereu acolo unde pasiunea, fiabilitatea și energia transformă viitorul în prezent.

 

Putini dintre noi stiu că de-a lungul timpului bateriile VARTA au luat parte la cele mai interesante misiuni din istoria omenirii. 

 

Știați, de exemplu, că pentru a marca momentul în care Neil Amstrong a pășit pe Luna, acesta a folosit în camera sa foto baterii VARTA? Fie că vorbim despre acest moment unic în istorie sau despre expedițiile de la Polul Nord – oamenii s-au bazat întotdeauna pe energia VARTA atunci când au avut nevoie de fiabilitate și independență în mișcare.

 

Pentru a reuși, VARTA reprezintă energia de care ai nevoie la fiecare pas!

 

Datorită inovației permanente, numeroaselor brevete, facilităților de producție personalizate și centrelor internaționale de cercetare, VARTA și-a consolidat an de an poziția de lider mondial în producția de baterii.

 

Unitatea de producție din Brașov reprezintă cea mai nouă locație a grupului Varta din Europa. 

 

Prin aplicarea celor mai noi tehnologii în domeniu, în Varta Brașov se realizează asamblarea de baterii de înaltă tehnologie pentru stocarea energiei, pentru aplicații medicale și industriale/ robotice, pentru unelte electrice, electrocasnice și unelte pentru grădină, integrate într-o mare varietate de produse ale unor mărci bine cunoscute la nivel mondial.

Persoane de contact

Coordonator EBEC

Eric Roman

Telefon: 0770270137
E-mail: romaneric8009@gmail.com

Presedinte

Alina Stanciu

Telefon: 0730008999
E-mail: alina.stanciu809@gmail.com

Echipa noastra

Responsabil Graphic Design

Liviu Romașcu

Responsabil PR 

Ana Preda

Responsabil IT

Maria Zorojanu

Responsabil Fundraising

Ștefan Tăbăcaru

Responsabil Fundraising

George Iamandache

Secretar

Alexandra Roman

Responsabil GC

Eduard Constantinescu

Responsabil Topic

Marius Lungu