EBEC – European BEST Engineering Competition

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ce este EBEC?

 

 

European BEST Engineering Competition (EBEC) este un eveniment organizat anual, marca Board of European Students of Technology, și este cea mai mare competiție inginerească desfășurată în timp real organizată de și cu studenți europeni. Această competiție a apărut în 2008 și a devenit un eveniment important al BEST. 

Competiția EBEC acționează drept o platformă pentru studenţii universităţilor tehnice şi este organizat de membrii BEST. În cadrul evenimentului, participanții formează echipe de câte patru și sunt nevoiți să rezolve o probă interdisciplinară de tip Team Design (proba practică în echipă) sau Case Study (studiu de caz), astfel EBEC adresându-se studenților din toate domeniile inginerești. Competiția începe printr-o rundă locală a competiţiei în toate Grupurile Locale BEST participante; câştigătorii rundelor locale sunt invitaţi în rundele naţionale sau regionale. Câştigătorii acestor runde secundare se califică pentru EBEC Final, unde concurează pentru titlul de „BEST Engineers of Europe”.

Esti curios cum a decurs EBEC in anii trecuti? 

Click aici!

Probe

Case Study

În cadrul probei de Case Study, studenții analizează și rezolvă o problemă reală din viața de zi cu zi a societății, fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, doar dezvoltând o soluție teoretică. La finalul probei, va fi declarată câștigătoare echipa cu cea mai inovativă și practică idee.

Team Design

În cadrul probei de Team Design, studenții realizează un prototip care îndeplinește anumite condiții de rezistență, stabilitate și mobilitate. Acest mecanism va trebui să fie proiectat de către echipa participantă din materiale neconvenționale, într-o anumită limită de timp, iar la finalul probei va fi declarat câștigător mecanismul care îndeplinește cele mai multe condiții prestabilite pentru jurizare.

Program

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

9-11: …….

11-12: Pauza

12-16: ………

Ce este BEST?

BEST Braşov este grupul local al Board of European Students of Technology prezent în Universitatea Transilvania și unul dintre cele 6 grupuri locale BEST din România și Republica Moldova. Celelalte grupuri sunt: BEST București, BEST Cluj-Napoca, BEST Iași, BEST Timișoara și BEST Chișinău.

Organizația a fost înființată în anul 1997, iar de atunci s-a dezvoltat constant, în prezent fiind una dintre cele mai mari organizații studențești din Brașov. Dintre activitățile și evenimentele BEST Brașov se remarcă competiții, schimburi de experiență, festivaluri IT, sesiuni de training-uri, prezentări de companii, workshop-uri.

BEST facilitează interacțiunea dintre studenți, universitate și companii. Activitatea organizației contribuie la dezvoltarea studenților pe plan profesional și personal, a mediului universitar brașovean și a colaborării universității cu mediul profesional.

Parteneri

Nume partener

Nume partener

Nume

Name

Name

Nume partener

Nume partener

Nume

Name

Name

Persoane de contact

Responsabil Fundraising

Stefan Tabacaru

Responsabil Fundraising

George Iamandache

Responsabil Graphic Design

Liviu Romascu

Responsabil PR 

Ana Preda

Responsabil IT

Maria Zorojanu

Secretar

Alexandra Roman

Responsabil GC

Eduard Constantinescu

Responsabil Topic

Marius Lungu